De woning

Een ruim appartement voorzien van alle benodigdheden.

De woning bevindt zich op de eerste verdieping. Via een prive voordeur komt u ten eerste in een hal waaraan de woonkamer/keuken, badkamer en een slaapkamer grenzen. De tweede slaapkamer grenst aan de woonkamer. Daarnaast is er een eigen buitenterras. Binnen mag niet gerookt worden, op het buitenterras (overdekt) kunt u roken. Huisdieren meebrengen kan in overleg.

Woonkamer

De woonkamer is ingericht met een bankstel, zitjes, televisie met satellietverbinding, dvd-speler, videorecorder en stereoinstallatie. WIFI, Vanuit het raam kunt u de bossen van Effeld (waarin het Effelder Waldsee is gelegen) zien liggen.

Keuken

De woning is voorzien van een goed ingerichte inbouwkeuken met een gasfornuis, vaatwasser, koel/vrieskast, combi-magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.

Slaapkamers

Beide slaapkamers zijn voorzien van twee eenpersoons bedden en kastruimte. Bedden zijn opgemaakt, badjassen en handdoeken zijn aanwezig. Op bestelling is er een kinderbed.

Badkamer

De badkamer is uitgerust met een douche, toilet en wastafel.

Kleine reiniging tijdens verblijf.
Bergruimte voor fietsen en dergelijke.
Parkeergelegenheid voor de woning.

Buiten


Effeld

Een karaktervol dorp dicht bij mooie natuurgebieden en steden.

Effeld ligt 1 kilometer vanaf de Duitse grens bij roermond

Dicht gelegen bij de Effelder Waldsee, Naturpark Schwalm-Nette en Nationaal Park De Meinweg is de natuur op een steenworp afstand.

Overzichtskaart Effeld

(klik op de kaart voor een vergroting)

Wat is er zoal te doen in Effeld:

Algemeen

 • Effelder Waldsee / Amici Beach. Amici Beach aan de Effelder Waldsee is een dagstrand, gecombineerd met een aquapark en cable park. U kunt hier zwemmen, zeilen en waterskien.
 • Algemene informatie over Effeld vindt u hier (in het Duits)
 • Effelder Spargelfest. Jaarlijks vindt dit festijn plaats waarbij asperges en gezelligheid centraal staan. Meer informatie vindt u hier (in het Duits).

Eten en drinken


De omgeving: natuur

Midden tussen grote natuurparken.

Effeld ligt midden tussen 3 natuurparken/gebieden. Dit zijn:

 • Effelder Waldsee (D)
 • Nationaal Park De Meinweg (NL)
 • Naturpark Schwalm-Nette (D)

Daarnaast bevindt zich nabij Roermond het natuur/watersportgebied:

 • De Maasplassen (NL

Meer informatie over deze natuur en watersportgebieden kunt u hieronder vinden.

Vlakbij in Vlodrop ligt de mooie Gitstappermolen.

Effelder Waldsee

Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van 1600 hectare.

In De Meinweg kunt u het hele jaar door terecht voor een wandeling, fietstocht, safaritocht en nog veel meer. Voor een oerzicht van de acitiviteitenagenda klikt u hier.

Het Meinweggebeid is een terrassenlandschap met steile overgangen tussen de terrassen. De terrassen zijn onstaat door breuken in de aardkorst en door de inschuring van de Maas. De hoogte verschillen tussen de terrassen variëren van enkele meters tot zelfs 30 meter.

De Meinweg
Schapen in De Meinweg

Naturpark Schwalm – Nette

Langs de Duits-Nederlands grens strekt zich het rustgebied Naturpark Schwalm-Nette uit. Het park omvat 435 vierkante kilometer welke gedeeltelijk gelegen zijn in de Kreis Kleve, Viersen en Heinsberg en daarnaast ook in de stad Monchengladbach. Het park is opgericht in 1965 en behoort sinds 1976 tot het 789 vierkante kilometer grote Naturpark Maas-Schwalm-Nette. Meer informatie vindt u hier (in het Duits).

Maasplassen

Een combinatie van wonderschone natuur en daarnaast een ideaal gebied voor watersporters.

Natuur rond de maasplassen

Het landschap rondom de Maasplassen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn veel verrassende natuurgebieden, zoals het Leudal, de Beegderheide, Koningssteen en het dal van de riviertjes de Swalm en de Roer bieden een rijke variatie aan bos, heide, vennen en weidevelden.

Watersport op en rond de maasplassen

De Maasplassen vormen met ruim 3.000 ha het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Het is een mekka voor zeilers, surfers, waterskiërs en zwemmers.

Voor uitgebreide informatie kunt u hier terecht.


De omgeving: steden

Historische steden op korte afstand.

Effeld is omringd door diverse grote interessante steden.

 • Roermond (15 km)
 • Dusseldorf (60 km)
 • Aken (50 km)
 • Maastricht (50 km)

Roermond

In de stad Roermond is de laatste jaren flink geinvesteerd. Roermond is de bisschopsstad van Limburg en heeft een historisch en gezellig centrum met verschillende pleinen met in de zomer terrassen. Hier zijn bijvoorbeeld de Sint Christoffel Cathedraal en de Munsterkerk gelegen.

De munsterkerk
De kathedraal

Voor de winkelende mens heeft Roermond een scala aan winkels voorhanden. Naast het gezellige centrum heeft Roermond 2 grote winkelcentra:

 • Designer Outlet Center. U vindt hier alle merkzaken bij elkaar; van Ralph Lauren tot Gaastra, van Dolce & Gabbana tot Nike. Het centrum is 363 dagen per jaar geopend.
 • Retailpark Roermond. Dit is een winkelcentrum met grootschalige winkels zoals Mediamarkt, Albert Heijn XL, Toys’r’us, Leef en Intersport Megastore. Doordat de winkels veel groter zijn als normaal zijn ze in staat een breder en dieper assortiment aan te bieden dan de gebruikelijke winkels. 7 dagen per week geopend.
Retailpark
Roermond Designed Outlet Center

Dusseldorf

Düsseldorf ligt in het midden van de Rijnvlakte, overwegend aan de rechteroever van de rivier de Rijn. De stad dankt zijn naam aan het riviertje de Düssel dat hier in de Rijn uitmondt.

Dusseldorf staat bol van cultuur en bezienswaardigheden. Zo zijn er verscheidene theaters en musea, alsook burchten, kastelen en kerken. Voor uitgebreide informatie over Dusseldorf, klikt u hier.

Aken

Aken is een stad met een lange geschiedenis en een beroemde Dom. Het is tevens een industrieel centrum in een steenkoolgebied en een belangrijk spoorwegknooppunt met aansluiting op de hogesnelheidslijn (Thalys). Het vliegveld van Aken, Maastricht Aachen Airport, ligt op Nederlands grondgebied, zo’n 30 km van de stad, nabij het Limburgse Beek. Voor uitgebreide informatie over de stad Aken en de evenementen die er plaatsvinden kunt u hier terecht.

Maastricht

Maastricht: de provinciehoofdstad van Limburg geniet alom bekendheid.

Enkele steekwoorden:

 • kronkelende steegjes en onontdekte pleinen
 • ook voor kleintjes, grotere kleintjes en kleine volwassenen is er genoeg te ontdekken in het zuiden
 • vol van traditie, cultuur en historie
 • klasse en allure: dat is waar Maastricht om wordt geroemd. Zo ook het uitgebreide winkelaanbod.
 • gesticht door de Romeinen ruim 2050 jaar geleden mag Maastricht zich met recht één van de oudste steden van Nederland noemen. Nergens is de historie zo tastbaar als hier.

Uitgebreide informatie vindt u hier.